tiistai 5. heinäkuuta 2011

muutama isä meidän, ave maria, rukousnauha ja amen.

Taas sarjassamme turha postaus, tällä kertaa koruista. Mietin aiemmin että vaikka tiedän tämän olevan turhaa, tämä kuitenkin kertoo jotain minusta. Ja kaiken lisäksi tällä hetkellä elämä on pelkkää teatteria joten ei hirveesti ole mitään uutta kivaa kerrottavaa, kun ei siitäkään jaksa aina jauhaa.

Aiemmin höpisin innossani tuosta minisantokseksesta jonka ostin joten ajattelin hieman valaista asioita sen ja muiden mieltymyksieni teemalta. Santos-korut on pyhimys koruja joita katolilaiset käyttävät. Virallisesti en tiedä ovatko ne nimeltään santoksia, mutta sillä nimellä olen itse ne oppinut tuntemaan.

Korun idea on se että siinä on kuvia pyhimyksista ja se pyhimys jota rukoilee tai jolta jotain toivoo käännetään aina päällimmäiseksi. Oma santos innostukseni sai alkun 2009 keväällä kun löysin upean korukaupan netistä http://www.moral.fi/ ja sitten huomasin että Pusa myy moralin tuotteita. Sieltä ostinkin ensimmäisen santoseni. Sen jälkeen ostin samaan sarjaan kuuluvan santos chiquitoksen, Rosa Mistica Turquoisen ja ruskean rukousnauhan. Tuossa viime kesänä huomasin että noita samantapaisia koruja on tullut myyntiin muuallekin ja ostin toisen pienen santoskorun Lindeksiltä. Kahdesta muusta toisen sain nimipäivä lahjaksi veljentytöltä ja toisen ostamisesta kerroin jo aiemmin.

Rosa mistica korun ideaa en tarkalleen muista mutta jotenkin niin se kai oli että korussa roikkuvan pienen ruusun sisään voi laitta toiveensa ja se tapahtuu.
Toinen suuri rakkauteni on rukousnauhat, niistä ensimmäisen olen ostanu joskun kauan sitten eli 2005. Se oli H&M:n koru ja se on edelleen rakkaus ja käytössä. Ostin sieltä toisenkin mutta se on kuollut ja kuopattu. Ruskean rukousnauhan ostin pusalta ja se on Moral-sarjan koru (se oli muistaakseni turkasen kalliskin). Viimeisin rukousnauhani olen saanut ystävältäni Berliinin tuliaisena, rakkaus sekin.
Sitten vielä muutama koru jotka melkein unohdin, en sen vuoksi etten pitäisi niistä vaan siksi että olin siivonnut ne "piiloon".
Noista suurimman osan olen saannut, rukousnauha on ystäväni äidin tuoma Afganistanista samoin nahkanauhassa olevat ristikorut samainen äiti toi Espanjasta.
Ristiriipus taas on rippikoululahja kummeiltani. Muut olenkin ostanu itse, neitsyt maria-koru on kirpparilöytö ja feikkiplugit oon tilannu crazy factorylta viime kesänä, niissä on jeesus ja maria.
Olen aina pitäny uskontoja sekä niihin liittyviä asioita mielenkiintoisina. Jollain tapaa kaikissa uskonnoissa on hienoja puolia. En aijo sen syvemmin puuttua uskontojen rakenteisiin tai omaan uskooni, ne olkoon jokaisen omia asoita. Kukin tulee uskollaanautuaaksi, on joku joskus sanonut.

Ave Mariasta vielä sen verran että eilen lauloin sellasen nauhalle...

Tähän vielä yksi biisi jota oon kuunnellut tämän päivää ja koko illan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti