sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Mikkeli, Ljubljana, Piran & Koper.

Eilen purin matkapäiväkirjan tänne ja tänään ajattelin valottaa kaikkia hankintoja/ostojani matkan ajalta. Lähdin kotoa siis torstaina 20.7. koska oli helpompaa että menen porukoille yöksi ja siitä voidaan suoraan lähtä ajamaan Helsinkiä kohti.

Jo ennen lähtöä tein ensimmäisen hankinnan, joku meidän taloyhtiöstä oli heittänyt aidon 70-luvun Esteri Tomulan suunnittelen Vegeta-kasarin roskiin. Tietenkin pelastin sen sieltä, okei se on pohjasta rikki mutta luulen että miun onnen bambu pääsee siihen kasvamaan.
Lentokentän Muumi-kaupasta piti tottakai käydä ostamassa jotain kivaa ja tälläkertaa se oli Mörkö-rintaneula. Virallisesti matkan ensimmäinen pakko-ostos oli shampoo koska se oli loppu jo ennen matkaa enkä sellasta lainkaan pakannut. Shampoota mercatorissa valitessani huomasin ylemmällä hyllyllä aivan ihanaa suihkusaippuaa jota oli pakko saada se tuoksui suklaapisarakekseille, SUKLAAPISARAKEKSEILLE! Kuka voi vastustaa niitä? Matkalla tuli ostettua muutakin kosmetiikkaa mm. aurinkoöljyä, kookos-soijahoitoainetta ja David Beckhamin Signature Story-tuoksu (joka oli melkein puolet halvempi kuin täällä).
Jo sillon ensimmäisenä päivänä halusin ehdottomasti käyä kattomassa Ljubljanan H&M:n alennukset ja äitin kanssa sinne pääsinkin. Sinne saikin upotettua ja aika kivasti matkakassasta.
Ostin pari paitaa lippupaita oli 7e ja tuo kinkku goes vesimeloni oli 5e.
Nuo hiussulkajutut oli 1e/2kpl niiden tulevaisuudesta en tiedän ja matkalaukkuvyö oli 3e jota ajattelin täyttää ihan oikeasti vyönä.
Sitten ostin valkean hatun (3e) koska en tajunnu ottaa hattua mukaan ja ajattelin etten halua kärsiä auringonpistoksesta. Niin, sorruin ostamaan myös huivin koko mustan viskoosihuivin joka niin pehmeä että ja se oli ainut normaalihintainen tuote mutta ei sekään ollu hinnan kiro 9.95e.

Levykaupassa pyörähtäessäni mukaan tarttui Maja Keucin No One-single ja EMA11-kokoelma levy. EMA on Slovenian euroviisu karsinta ja Maja Keuc edusti tänä vuonna Sloveniaa viisuissa.

Kuten jo aiemmin kerroin Postojnasta en ostanut mitään, olisin halunnut sieltä Tom & Jerry-paidan mutta siinä ei ollut kokoja. Keltaisia shortsejakin siellä pyörittelin mutta jätin ne kuitenkin rekkiin.

Lauantain Koperin matkalla ostelin sitten sieluni kyllyydestä, kun oltiin päästy perille ja Hipermarkettiin niin ensimmäisenä suunnistin H&M:n alerekille, mutta se osottautui pettymykseksi ja sieltä ostin vain shortsit.
 Sovitin kyllä siellä vihreitä farkkuja ja farkkupaitaa (!?) mutta molemmat olivat liian suuria ja saivat jäädä.

Seuraavana kohteena oli C&A:n myymälä jota siskoni miulle suositteli. Sieltä löysin "miun näkösen" college-takin ja aurinkolasit, jotka vielä yllätti kassalla maksamalla vain 3.50e.
Toinen aivan uusi tuttavuus miulle oli New Yorker jonka liikkeissä en ole tietääkseni koskaan käynyt. Sekin oli oikein ihastuttava tuttavuus koska siellä oli hyvin monissa rekeissä kiinni popust (ale) kyltit. Sieltä löysin kaksi hihatonta paitaa jotka olivat 2.95e/kpl.
Samaan 2.95e hintaan sain myös eri sinisillä leikkivän neulehupparin.
Pari euroa (4.95e) enemmän jouduin pulittamaan hupparista jossa on suorastaan viekoittelevat peukkuaukot.
Pois lähtiessä liukuportaista vielä bongasin huivin joka huuti miun nimeä ja kun lähemmäs menin niin hintakin (2.95e) oli oikein kohdallaan ja päätin että se saisi muuttaa miun luo.
Laitoin molemmat Slovenian tuliaishuivit samaan kuvaan kun epäilen niillä olevan jotain juttua.
Jo Ljubljanassa Marjaana oli tutustuttanut miulle S. Oliversin liikkeen jossa olin aivan täysin ihan kokonaan rakastunut paitaan, mutta siinä ei ollut kokoja. Joten sitten reippaasti ehdotinkin matkaseuralleni että käytäisiinkö hipermarketin ko. liikkeessä haaskalla ja sieltä tuon paidan sitten löysin. Tuo on se Koperin matkan kallein paita 10.17e.
kauneus, rakkaus, ihana on tuo... siinä on vanhoja teatterilippuja.
Muuta sitten en Koperista löytänytkään, enkä Piranistakaan ostellut oikeastaan mitään tai no 0.50e:n hintaisen rukousnauhan ostin yhdestä luostarista.

Kun palattiin takasin Ljubljanaan niin tietenkin piti hyödyntää mahdollisuus ja heti taas kun mahdollisuuden sain niin pyrähdin H&M:lle kattomaan että onko sinne tullut uutta aleeseen ja rehellisesti ne Koperissa kokeiltut vihreät farkut vähän jäi vaivaamaan.
No sieltä ne sitten sain farkkuni ja niiden lisäksi kaksi t-paitaa.
 Hinnaltaa alennetun Wolverinen ja ihan perus t-paidan.

Viimeisenä kokonaisena päivänä käytiin sitten vielä shoppailemassa kuten kerroinkin ja sillonkin vielä vähän löytyi ostettavaa. Ensimmäisenä kaveltiin kaupalle joka myi sarjiskamaa, mutta sieltä ei löytynyt mitään. Sen vierestä olevalta kirpparilta löysin kuitenkin muutaman levyn Britney Spearsin Britneyn, Melanie C:n Northern Starin (2000-version) ja Nuša Derendan Festivalin.

Kun sieltä palattiin keskustampaan niin pyörähdettiin kemikaaliossa josta ostin em. Beckham-tuoksun, uuden hiusvärin ja kirsikka-vanilja käsivoidetta. Siitä kuljettiin käymään eurokaupassa eli kaupassa jonka kallein tuote on 2e ja sieltä löysin mustan santos-rannekorun jossa on paaveja. 

Ostoskadun varressa pysähdyttiin useampaankin liikkeeseen mutta niistä ei mitään mukaan tarttunut, vasta Indiska-henkisestä liikkeestä ostin itselleni kuvakehyksen.
 Kun aikamme oltiin kuljettin niin päätettiin lähteä takasin ja matkalla vielä pistäydyttiin yhdessä levykaupassa josta löysin EMA 2003-levyn sekä 2004 vuoden Slovenian viisusinkun Sestren Samo Ljuezenin.
Tässä vielä viimeisenä kaikki korut jotka matkalta ostin rukousnauhat Piranin luostarista ja Ljubljanan käsityötorilta, santos-rannekoru ja tähtikaulakoru jonka ostin ensimmäisenä päivänä Ljubljanica-joen varresta.
Nyt istun täällä ja muistelen ihanaa matkaa. Kaiken tuon lisäski ostin vielä kahta erilaista kirsikkateetä, -keksejä ja cappuccinoa jonka voin leikkiä olevan bela kavaa kun se kovin ikävä takasin iskee.

4 kommenttia:

  1. Ketä sä viekoittelet sun peukuilla? ;D
    btw. sinne mun uuteen työpaikkaan tulee S.Oliverin vaatteita!

    VastaaPoista
  2. Peukkuaukot viekoitteli miut ostamaan :)

    VastaaPoista
  3. Ihania löytöjä ollut matkallasi ja hetkeksi pääsin siun mukaan reissuun kun lueskelin matkastasi, ollut kyllä onnistunut reissu, miäki haluan! ..ja valokuvat jotka oot tänne laittanu, kuvaa selkeesti sen mitä oot ostellut ja fiiliksiäs. Tarkotan, että hyviä kuvia olet ottanut. jaja..Tosi kiva lukee :)

    -Pia-

    VastaaPoista
  4. Hieno Pia että siäkin käyt lukee tätä, olen otettu. *Muiskis*

    VastaaPoista