keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

hypetystä ja höpötystä. pt.2

Huomenna tää blogi tää tyhjilleen yli viikon ajaksi, sillä lähden Sloveniaan ja palaan vasta 29.päivä takasin Mikkeliin.
Yksin en tietenkään matkaan lähde vaan iskän, äiti, Marjaanan, Timon, Ainon ja Venlan kanssa lähden. Tää matka on miun kolmas kerta Sloveniaan, ollaan aiemmin äitin kanssa käyty siellä vuosina 2007 ja 2010.
Ljubljanica-joki, halkoo kaupunkia.
Aiemmilla kerroilla ollaan yövytty Ljubljanassa, mutta tehty molemmilla kerroilla päivän matkan jonnekkin. Ensimmäisellä kerralla Postojnaan tippukiviluolille ja toisella Piranin satamakaupunkiin. Tällä kertaa olemme ensimmäisen ja viimeisen yön Ljubljanassa ja muuten asustelemme Piranissa.
Piran keväällä 2010.
Ollaan jo äitin kanssa jutusteltu että Ljubljanassa on pidettävä shoppailupäivä ja jos Marjaana tahtoo matkustella Italian puolelle tai Kroatiaan niin me voidaan mennä läheiseen Portorožin kaupunkiin jossa on maan ainoa hiekkaranta. Slovenialla on vain hieman rantaviivaa ja sekin suurimmalta ostin kivistä kalliorantaa.
Toisaalta tuo Kroatian käynti kiinnostaa miuakin mutta katsotaan kun perillä ollaan että miten se aurinko lämmittää.
Sloveniahan on entisen Jugoslavian maista pohjoisin, se irtautui ja julistautui itsenäiseksi 90-luvun alussa. Tämän suurempaa Slovenian historian katsausta en aio tähän kirjottaa, lukekaa loput vaikka wikipediasta.  Slovenia euroviisuehdokas on ollut suosikkini monena vuonna suosikkini ja siitä sain innostuksen lähteä käymään ko maassa.
On kai sitä huonompiakin syitä lähtä johonkin maahan. Ensimmäisellä käynnillä kyllä rakastuttiin molemmat äitin kanssa tuohon maahan ja Ljubljanan kaupunkiin. Pieneksi kaupungiksi siellä on todella paljon nähtävää, vaikka eihän kukaan jaksa niitä samoja kauppoja montaa päivää putkeen kiertää.
Saa nähdä millanen matka tulee kun on nuo pienet tyttöset mukana, toivotaan että kaikki menee hyvin. Aattelin ensimmäistä kertaa elämässäni kirjottaa matkapäiväkirjaa että voin sitten purkaa sitä tänne jahka palajan. Vielä Slovenia linkki, jos joku haluaa tietää maasta lisää. Ihan ilman miun jorinoita.

1 kommentti: