lauantai 1. lokakuuta 2011

ménage à trois.

Rakas ystäväni Jussi antoi minulle vapaat kädet ja jalat tulla sabotoimaan hänen blogiaan siksi aikaa kun hän puhdistuu pitkän päivän aikana kertyneistä lioista. Päätimme yhteistuumin kirjoittaa minun ihanasti alkaneen Mikkeli-elämäni tukevimmasta osasta: Jussista, Lys...Sinistä ja hieman itsestäni. Käyttämälläni adjektiivilla en viittaa meidän leipomuksiimme tai niiden aiheuttamaan tukevoitumiseen, vaan siihen, miten kaksi ihmistä voi vakauttaa pienen tytön mieltä.
Alussa oli taikuri, kaupunkilaiskana ja Jussi. Minä ja Sini ei vihattu toisiamme, mutta ajatus ystävyydestä ei käynyt mielessäkään. Jussille Sini oli se hiljainen tyttö. Minä katselin Jussia kiinnostuneena, kun hän taas luuli minun mittailevan häntä nenä pystyssä, kuitenkin kun olin sieltä Helsingistä asti tullut tätä tuppukylän meininkiä pilkkaamaan... Jussin yllätykseksi aloin kuitenkin jutella hänelle ja otti vain viikon, että hyväksikäyttävä takertuja, äklöimelä vaimoke ja yleisestiottaen huono ihminen löysivät toisensa.

Käskin Jussia äsken kuvailemaan meitä yhdellä sanalla. "No ei meitä voi, myö ollaan sellasia muttei kuitenkaan olla sellasia, myö ollaan vaan myö". Kerrottakoon kuitenkin, että tulivuoriluonteen omaava Sinikka tasapainottaa hetkittäin miun ja Jussin ristiriitoja. Olemme harvoin eri mieltä asioista, mutta toisinaan tulee kuitenkin tarve vääntää loputtomiin siitä, onko kahvilusikka se esine, joka upotetaan kahvikuppiin vai se, jolla kahvinpuruja mitataan. Nämä loputtomat kiistat päättyvät usein Sinin viimeiseen sanaan.

Ollaan ihmisinä hirveän erilaisia, mutta kuitenkin niin ihanan samanlaisia. Meidän suhde on kuitenkin vasta alkuhuumassa, eli toivotaan yhdessä kilpaa, ettei noiden ihanien kuorten alta paljastu jotain todella epämiellyttävää. Muutoin saatan heiluttaa vain vittuillakseni.

Nyt menen katsomaan pelottavaa elokuvaa tuon jännän ihmisen kanssa. Toivotaan, ettei sängystä löydy kolmatta jalkaa ensi yönä... Hyvää yötä ja kauniita unia Mikkeli ja muu maa.

SK eli sisko, impi, pubiruusu, kiimainen lolita, Kalypso

1 kommentti: