maanantai 14. toukokuuta 2012

kevät liukuja.

Niin se meni taas yksi viikko ja viikonloppu. Ensi maanantaina lähdetään luokan kanssa Lontooseen ja ensi viikollahan on jo viisutkin. Kauhean nopeasti kulkee aika.

Viime viikosta ajattelin nyt kirjoittaa, oikeastaan oli ihan tavallinen viikko eikä mitään sen suurempia tapahtunut. Kuitenkin sen verran että Elisan kanssa puhuttiin jo joskus kuukausi takaperin että pidettäisiin sellainen DIY (do it yourself) päivä, jolloin värjättäisiin ja tuunattaisiin vaatteita sekä sisustettaisiin.

Aloitin jo viime viikolla omassa kodissani sisustelun, keskiviikkona kävin ostamassa seinätarroja sekä pari koukkua että sain kehyksiä ja kattilan kansia seinälle.
Vanhat kattilan kannet on molemmat kirppislöytöjä parin vuoden takaa, ne on välillä ollutkin tuossa seinällä mutta pirkan koukut ei jaksanu pitää niitä siellä ja yhtenä yönä meinasin laskea alleni kun tuo isompi tipahti.
Vihdoinkin sain sen kehysseinä aikaiseksi ja loppujen lopuksi siihen meni vain 20min sekä kupillinen kahvia.

Torstaina harjottelin värjäystä, aikalailla onnistunein tuloksin.
Käytin tätä viime syksynä H&M:ltä ostamaani takkia ekan kerran torstaina ja tulin siihen lopputulokseen ettei tuo beige/sinappikakan ruskea oikein oo miun väri joten kävin ostamassa vihreää ja näin:
Ei ihan niin tumma kuin ajattelin mutta parempi näin ja taatusti käytän tätä. Samalla kun takki värjäytyi, heitin sinne sekaan yhden rakkaimmista huiveistani.
Alunperin puhtaan puhtaan valkoinen huivi muutti kivasti väriä mutta päätyi vielä myöhemmin toiseen värikylpyyn.

Perjantaina kävin etsimässä iskälle synttärilahjaa ja jouduin taas vanhanaikaiseen ansaan. Ostin itelleni muutaman jutun siis.
Kappahlista löytyi alerekistä tämä helminauha alehinnastaan puoleen hintaan eli 2e, ajattelin muokata siitä rukousnauhan tapaisen.
H&M:n rekeistä löytyi keltainen hihaton ja pyjamashortsit joita aion kyllä käyttää kesällä ihan shortseina.

Ja kyllä, löysin iskällekin sen synttärilahjan.

Lauantaina kävin äitin ja iskän luona syömässä ja etukäteis juhlimassa äitienpäivää ja iskän synttäreitä. Taas sieltä lähtiessä oli enempi tavaraa kuin sinne mennessä. Äitiltä sain paaaaljon pitsiliinoja.
Löysin aivan ihanan nojatuolin jossa oli pellavapäällinen ja siihen ommeltu pitsiliinoja, hintaa sillä kauneudella oli 2219e joten ajattelin tuunata omista sohvasta sekä nojatuolista sellaiset.

Illalla Elisan kanssa värjättiin vaatteita ja tässä tuloksia miun osuudesta.
 Äitiltä saadut valkoiset pitsiliinat (tai osa niistä) pääsi kylpemään väreissä.
H&M:n perushihaton, hapsupaita, pellavahuivi ja harmaa t-paita saivat myöskin osakseen värin mahdin.
Osasta tulikin sitten liloja ja osasta sinisiä.
 Pellavahuivi...
ja hihaton "vaimonhakkaja".
 Harmaasta paidasta tuli "Chatroom"-elokuvan hengessä tuollanen "kaivo"kuvioinen.
 Tästä olis saanu tulla tummempi mutta menee noinkin ja ainahan väriä saa lisää.
Aiemmin valkoinen, sittemmin vihreä huivi päätyi vielä mustaan ja uskon että tuollaisena grafitin harmaana pääsee arvoon arvaamattomaan.

Lisäksi värjäsin kolmannen kerran miun hapsuhuivin.
Tää oli löytö Kajaanin Anttilan alekorista 2 eurolla, alunperin tää oli beige mutta nyt kolmen värjäyksen jälkeen alkaa muistuttaa mustaa. Ehkä sen kerran vielä vois.

Tälläistä jälkeä saatiin aikaan lauantaina. Elisan osuudesta löytyy enempi hänen omasta blogistaan:
http://muusana.blogspot.com/2012/05/tie-dye-my-darling.html

Hyvää viikkoa kaikille, päivittelen taas kunhan löydän sille aikaa. Kommentoikaa rakkaat.

1 kommentti:

  1. Vitsit ku aattelin, että oisit kovettanu noista pitsiliinoista kuppeja ja enkeleitä :D ois ollu joululahjat valmiina. Ei vaan, ihan älyttömän hyvä idea tuo tuolin ja/tai sohvan päälystäminen niillä. Sitten ku oot saanu omas valmiiks, ni tervetuloa meille tuunaamaan!
    Jemina

    VastaaPoista