torstai 2. elokuuta 2012

viikonloppu etelässä.

Perjantaina lähdettiin iskän, äitin ja Juhon kanssa käymään Viron rantalomakaupungissa Pärnussä. Aamulla aikaisin ajeltiin ensin Helsinkiin ja siellä hypättii laivaan, joka vei meidät ensin Tallinnaan josta matka jatkui kohti Pärnuä.

Meno matkalla ei sen suurempia kommelluksia (jos ei lasketa että pankista soitettiin ja ilmoitettiin että tietovuodon takia pankkikorttini piti lakkauttaa) sattunut vaikkakin ihan heti ei meinannut majapaikka löytyä, se ei kuulemma näyttänyt siltä. Kun auto oli saatu purettua lähdettiin kaikki porukalla rannalle, hetken paahteessa seisottuamme minä, äiti ja Juho mentiinkin mereen uimaan. Suihkun jälkeen käytiin vielä syömässä Postipoiss-nimisessä ravintolassa. Syötiinkin oikein pitemmän kaavan mukaan sillä ensin tilattiin alkuruoaksi lihalautanen joka sisälsi härkää, ankkaa, lammasta ja villisikaa sen jälkeen jouduttiin odottamaan pääruokia yli tunnin ajan. Tosin odotus kyllä palkittiin, itse tilaamani lohi pelasti ehdottomasti päivän.

Lauantaina heti aamupalan jälkeen lähdettiin käymään torilla, josta mukaan lähti kirsikoita, vadelmia ja mansikoita. Iskän käydessä parturissa me muut pyörähdettiin Lepa keskuksessa, josta sitten lähdettiin kohti keskustaa ja shoppailua. Keskustassa tutustuttiin kolmeen ostoskeskukseen: Pärnu keskukseen sekä Port Artur 1. ja 2.; joista ensimmäisen New Yorker tarjosi miulle kaikkein eniten eli kengät, chinot, t-paidan ja tuubihuivin.

Käytiin vielä shoppailun päätteeksi haukkaamassa pikku purtavaa kaupungilla ja sitten lähdettiin kohti majapaikkaamme, jossa vaihdettiin uikkarit ylle ja suunnattiin seuraavaksi rannalle, jossa iskä meitä odotteli. Tuli käytyä toisenkin kerran meressä uimassa ja sitten olikin jo aika lähteä valmistautumaan illan keikkaa varten.
Ajateltiin äitin kanssa että käytäisiin syömässä ennen keikkaa mutta koska oltiin katsottu keikkapaikka väärin niin meille ei jäänytkään aikaa mennä syömään vaan suoraan suunnistettiin Ammende Villaan jonka puistossa keikka oli. Onneksi siellä oli pieni kahvio josta saatiin kuitenkin suolaiset muffinit ettei ihan näännytty.
Aivan mahtava elämys oli nähdä Laura Põldvere livenä taas ja vielä suurempi elämys oli kuulla hänen omia laulujaan livevetoina mm. "Südasuve rohtunud teed", "Sunflowers", "Muusa", "581C", "Lihtsad Asjad" ja "2020". Keikan teeman oli yhdistää 1970-luku ja 2010-luku, joten kokonaisuudessaan hyvin mielenkiintoinen ilta. Kotipaikaamme palattuamme juotiin pari lasia viiniä terassilla ja muisteltiin vielä sulosointuista iltaa.

Sunnuntaina oli kotimatka päivä, ennen laivaan astumista ehdittiin käydä vielä ostamassa tuliaisia ja muita. Joten käytiin Ülemiste Keskuksessa ja sen vieressä isossa prismassa, muukaan sieltä lähti tuliaisten lisäksi huivi, rukousnauha, parit bokserit sekä Printsess ja Konn-dvd:n.
 

Näitten jälkeen lähdettiinkin kotimatkalle. Ja vaikka matka oli ihana niin oli kiva palata kotiinkin. 

1 kommentti: