maanantai 3. joulukuuta 2012

matkalla etelään.

Kuten aiemmin kerroin torstaina kävin äitin kanssa kuuntelemassa Antti Tuiskun joulukonserttia, oli aivan mahtava keikka ja jännää kun ensimmäistä kertaa olin kirkossa kuuntelemassa konserttia. Vaikka en niin joululauluista perusta niin tunnelmaa riitti vaikka muille jakaa ja Anttihan lauloi:
Varpunen jouluaamuna
Lämmin lumi peittää maan 
Avaruus
Laske valot vaakaan
Oi jouluyö
Minun tähteni
Valoista kirkkain
Hyökyaalto
Joulun tähti
Sydämeeni joulun teet
Rukous
Tämä on jouluyö
Yksinäinen

Keikan jälkeen lähdin äitin matkaan Ristiinaan yöksi ja perjantai aamuna puoli kuusi starttasi auto kohti Helsinkiä, satamaa ja Tallinnaa.

Laivamatka oli yhtä tuskaa kun tuuli oli kova ja laiva keinui niin ettei meinannu penkissä pysyä. Sen verran ehdittiin kuitenkin kävästä parfymeeriassa että David Beckhamin uusin tuoksu Essence tarttui mukaan tax free hinnalla.

Tallinnassa ensimmäisenä kurvattiin syömään laululavan läheisyyteen ja siitä ensiostoksille Selveriin. Sieltä tarttui mukaan Ott Lepplandin Kuula-single ja yksi joululahja.
Ostelun jälkeen lähdettiin lunastamaan huoneet hotellista. Illemmalla käytiin vielä istuksimassa hotellin alabaarissa kahvilla ja viinillä.

Aamulla palan jälkeen lähdettiin kohti vanhan kaupungin toria, sieltä mukaan tarttui pari suloista maatuskajoulukoristetta. 
Joulutorilta lähdettiin pienemmälle torille josta löytyi lapaset.
Torien jälkeen käytiin kiertelemässä Rotermannin ostoskeskuksessa josta siirryttiin Viru keskukseen tai miä siirryin. Sieltä ei lähtenyt mukaan kuin Laseringin levykaupasta Christina Aguileran Lotus-Deluxe.
Illemmalla käytiin vielä ruoan jälkeen äitin kanssa Kristiine ostoskeskuksessa, josta löytyi New Yorker ja sieltähän sitten tarttuikin mukaan vaikka mitä.
Huivin (4,95), rukousnauhan (1,95) ja kellon (3,95) lisäksi löytyi farkut jotka kustansivat 19.95e, eli oikein hyviä ostoksia tein.

Sunnuntaina ennen kotiin lähtöä käytiin äitin kanssa pyörähtämässä vielä keskustan Seppälässä ja Liann lankakaupassa.
 Seppälästä ostin nuo lainasmerkkikorvikset joita oon jo kauan katellu.
Ja lankakaupasta löytyi huovutusvillaa, -neuloja sekä kangassakset... niin ja vähän lisää joulahjoja.

Ennen laivaan nousua käytiin vielä Rimillä, josta mukaan tarttui joulukoristeita kun ne olivat tuolla puolen paljon halvempia kuin täällä.
Eli oikein onnistunut reissu. Kiitos isille, äitille ja Jallu-enolle matkaseurasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti